Chimichurri
Een klassieke Argentijnse saus, heerlijk voor op een steak. Laat hem een paar uur staan voordat je hem gebruikt zodat alle smaken mooi kunnen mengen.
Een klassieke Argentijnse saus, heerlijk voor op een steak. Laat hem een paar uur staan voordat je hem gebruikt zodat alle smaken mooi kunnen mengen.
Een lekkere rub voor rund, klein beetje pittig met een vleugje koffie, perfect bij de runderezel.
Deze ‘All Purpose’ rub kan je voor bijna alles wel gebruiken. Gebruik dit als basislaag en maak vervolgens af met de kruiden die je wilt.
Zoals bijvoorbeeld lamsribs: eerst dun laagje AP en vervolgens nog wat rozemarijn en tijm, heerlijk!
Of een stuk rund, AP en vervolgens nog wat paprikapoeder, mosterdpoeder, of komijn en koriander; alles kan!
Deze basic rub is echt top. Probeer het op kip van de BBQ, of ribs, schouder etcetera. Je kan hier niet fout mee gaan, hij is echt zo lekker.
Pesto maken hoeft niet moeilijk te zijn of lang te duren, in 5 minuten maak je super lekkere pesto!
Gegrilde kip met een lekkere rub… daar kan je me voor wakker maken. Deze versie is geïnspireerd door de kip die ik een keer in een restaurant heb gegeten. Het is een simpele rub, die echt iets toevoegt aan de kip zonder te gaan overheersen.
Als je een keer wat anders wilt dan alleen peper en zout op je rundvlees is dit een lekkere rub om te proberen.
Deze saladedressing heet “Pluis dressing” omdat het recept bedacht is door onze tante Pluis. Gelukkig wilde ze het recept met ons delen, want deze dressing is superlekker bij bijna elke salade! Je kan hem goed bewaren in de koelkast, dus maak gerust een flinke hoeveelheid. Haal hem minstens een half uur voor je hem wilt eten uit de koelkast, want de dressing stolt door de kou.
Koek- en speculaaskruiden zijn zeer goed bruikbaar in verschillende recepten, zoals speculaastaart, ontbijtkoek of voor een feeststol met kerst.