Ingrediënten voor 2 personen 2 personen
- 500 gr 500 gr vastkokende aardappelen
- 2 2 tenen knoflook
- olijfolie
- peper
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven voor op 220 220 °C.
- Borstel de aardappels goed schoon. Snijd de aardappelen in flinke parten, kook een minuut of 8 8 tot 10 10 totdat ze bijna gaar zijn.
- Giet de aardappelen af en doe ze in een metalen ovenschaal.
- Doe er eventueel wat in ringen gesneden knoflook bij.
- Sprenkel er lekker wat olijfolie overheen en breng op smaak met peper en zout.
- Zorg nu dat alles redelijk gelijk verspreid is zodat ze gelijk garen in de oven.
- Doe in de oven en bak voor 30 30 minuten.
- Haal uit de oven, schud goed door, giet er nog wat olijfolie overheen.
- Zet terug in de oven en bak totdat ze bruin en krokant van buiten en zacht van binnen zijn.