Citroensorbet
De lekkerste citroensorbet die er is… punt.
Het kleine beetje zout klopt echt en het zijn echt een paar korreltjes. Een klein beetje zout goes a long way! Doe dit met mate en op smaak en je hebt het lekkerste citroenijs ooit.
Totale tijd:
5-15 minutes + 1 Hour
Ingrediënten voor ½ liter ½ liter
- 300 ml 300 ml water
- 200 gr 200 gr suiker
- citroenschil van 2 2 citroenen
- sap van 4 4 à 5 5 citroenen
- 1 1 opgeklopt eiwit
- 0.1 gr 0.1 gr zout
Bereiding
- Doe het water met de suiker in een pan en breng al roerend aan de kook totdat de suiker is opgelost.
- Voeg nu de citroenschil toe en kook 3 3 minuten mee.
- Zeef de citroenschil eruit, voeg het citroensap toe en koel af.
- Maak op smaak met eventueel nog meer citroensap en het zout. Bij ons moest er bijvoorbeeld sap van 4.5 4.5 citroenen in voor de perfecte balans.
- Klop het eiwit een beetje stijf, niet super stijf, maar zo stijf dat het zijn vorm houdt, voeg toe en giet het in de ijsmachine.
- Een uur later heb je het lekkerste citroenijs van de wereld.