Northstar
Een cocktail die heel lekker bij Indiaas eten past door de kardemom en munt!
Deze cocktail wordt extra lekker door de gin te infuseren met een beetje kardemom, dit geeft een hele lekkere diepgang die perfect past bij bijvoorbeeld Indiaas eten. Het is echt de moeite waard om het te proberen.
In dit recept infuseren we een hele fles gin, maar je kan dit ook gerust maken met minder gin, het is dan gewoon iets sneller klaar!
Totale tijd:
5 minutes
Ingrediënten voor 1 cocktail 1 cocktail
- 2 shots 2 shots met kardemom geinfuseerde gin (b.v. Bombay Gin)
- 1 shot 1 shot suikerwater
- 1 shot 1 shot limoensap
- 5 5 blaadjes munt
- ijsblokjes
De gin
- Verhit 10 10 ongepelde groene kardemom peulen totdat ze binnen te geuren.
- Laat afkoelen.
- Stop ze in zijn geheel in een fles gin.
- Laat dit geheel een paar dagen intrekken totdat de gin een mooie subtiele kardemom smaak heeft.
Het suikerwater
- Doe 100 gr 100 gr suiker en 100 gr 100 gr water in een steelpannetje.
- Verwarm het al roerend totdat de suiker is opgelost.
- Laat afkoelen.
De cocktail
- Doe 2 shots 2 shots gin, 1 shot 1 shot suikerwater, 1 shot 1 shot limoensap en 5 5 muntblaadjes in een shaker.
- Vul de shaker af met ijsblokjes.
- Shake.
- Giet vervolgens door een zeefje af, zodat de munt blaadjes niet in de cocktail komen.
- Geniet.