Roggebrood
Normaal houd ik niet van roggebrood uit de supermarkt, zompige, kleffe, zure hap… ik kan er niet aan wennen… Deze versie van ons eigen roggebrood en dan ook nog in combinatie met onze erwtensoep en Zeeuws spek is echter hemel op aarde!
Totale tijd:
60+ minutes + 30 minutes
Kookmethode:
Oven
Ingrediënten voor 1 brood (doe je 2 dagen mee voor 2 personen) 1 brood (doe je 2 dagen mee voor 2 personen)
Voor de levain:
- 18 gr 18 gr zuurdesem starter
- 18 gr 18 gr tarwebloem
- 18 gr 18 gr volkorentarwemeel
- 36 gr 36 gr water
Voor het voordeeg:
- 210 gr 210 gr roggemeel
- 210 gr 210 gr volkorentarwemeel
- 254 gr 254 gr water
Voor het deeg:
- de levain
- het voordeeg
- 9.5 gr 9.5 gr zout
Benodigdheden:
- middelgrote pot met deksel
- kom
- badmuts
- rijsmandje
- bakpapier
- Dutch oven (of andere gietijzeren pan met plat deksel)
- plantenspuit
Dit brood maken we, afgezien van de ingrediënten van het voordeeg, op precies dezelfde manier als ons zuurdesembrood. Dus volg het zuurdesem recept, maar gebruik 50/50 50/50 roggemeel en volkorenmeel voor het (voor)deeg.