Tortiglioni met artesjok
Heerlijke vega pasta.
Totale tijd:
0-5 minutes + 15 minutes
Kookmethode:
Koken
Ingrediënten voor 2 personen 2 personen
- 250 gr 250 gr tortiglioni (of rigatoni)
- artesjokcreme van 1 1 artesjok
- parmezaan reggiano
- pijnboompitten
- balsamico
Bereiding
- Kook de pasta in ruim water met een eetlepel zout.
- Snijdt ondertussen wat parmezaan (of grana pardano) in dunne plakjes om erover heen te doen.
- Rooster de pijnboompitten.
- Giet de pasta af als hij klaar is en bewaar een kopje van het kookvocht.
- Doe de pasta terug in de pan en doe er de artesjokcreme doorheen.
- Roer het door elkaar en voeg wat kookvocht toe als het wat te droog is totdat het smeuig wordt.
- Voeg vervolgens de pijnboompitten toe en rasp er wat kaas door heen.
- Schep het vervolgens op, en leg bovenop wat van de dunne plakjes kaas.
- Vervolgens sprenkel je er nog wat lekkere balsamico overheen.