Mojito
Mexicaanse Mojito van mijn Mexicaanse collega Daniela. De lekkerste Mojito die ik ooit gedronken heb. Lekker weertje, de pizzaoven staat aan, ik ben pizza’s aan het maken en zij is de Mojito’s aan het maken… Life’s good!
Dat randje zout op het glas moet je trouwens echt niet overslaan, dat geeft zo’n lekkere balans als je een slok neemt!
Totale tijd:
5 minutes
Ingrediënten voor 1 flinke cocktail 1 flinke cocktail
- 45 ml 45 ml rum
- 60 ml 60 ml bitter lemon
- 60 ml 60 ml limoensap (ongeveer 1.5 1.5 tot 2 2 limoenen)
- 1 el 1 el suiker
- zout
Bereiding
- Smeer het randje van een cocktailglas in met limoensap en dip ondersteboven in zout voor een super lekkere zoutrand.
- Meng de rum, bitter lemon en limoensap in een stevig glas.
- Voeg de suiker toe en roer goed door tot de suiker is opgelost.
- Proef of de smaak goed is.
- Giet de mojito in het glas met de zoutrand en vul af met gecrushed ijs.