Je kan het op veel manieren doen: in een pannetje in een draaikolk, sous vide, in een koekenpan, maar dit is de manier die ik het vaakst gebruik.
Het voordeel is dat je altijd een ei hebt dat bij elkaar zit, het gaat niet uitlopen, en het is makkelijk om er meerdere tegelijk te maken. Ga maar eens 4 4 gepocheerde eieren in een draaikolk gooien…
Bereiding
- Pak een glas of een rond kommeje, doe hier een stukje huishoudfolie in en smeer in met een druppeltje olijfolie. Dit voorkomt dat het ei gaat plakken. Doe nu het rauwe ei hierin, pak nu de 4 4 hoeken van het folie en breng ze bij elkaar en maak er een pakketje van. Het idee is dat het een soort van ‘kers met een steeltje’ vorm krijgt zodat je het steeltje boven het water uit kan laten steken en makkelijk uit de pan kan halen straks.
- Vaak doe ik nog een extra folietje eromheen omdat ze olie soms zorgt dat het folie niet helemaal lekker (waterdicht) aan elkaar plakt.
- Zet de pakketjes nu in een pannetje rustig kokend water, op laag vuur, en kook totdat het eiwit gestold is. Dit duurt ongeveer 7 7 minuten. Op internet zeggen ze dat dit 3-4 minuten duurt, maar bij mij duurt het vaak wat langer je kan het ei eruit halen en een beetje voelen. Hier moet je een beetje mee experimenteren.