Nigella's crunchy bars
Deze zoet, zout, hartige chocolade repen zijn zo goddelijk dat we onszelf hier standaard misselijk aan eten.
Totale tijd:
10 minutes + 30 minutes
Kookmethode:
Bakken
Ingrediënten voor 4 personen 4 personen
Voor de honingraat:
- 200 gr 200 gr suiker
- 6 el 6 el honing
- 2.25 tl 2.25 tl baking soda (géén bakpoeder)
Voor de crunchy bars:
- 150 gr 150 gr pure chocolade
- 150 gr 150 gr melk chocolade
- 125 gr 125 gr boter
- 3 el 3 el golden syrup
- 250 gr 250 gr gezouten pinda's
- 1 1 portie honingraat
- 1 1 wegwerp aluminium bakvorm
De honingraat
- Bekleed een bakplaat met bakpapier.
- Zorg dat je de baking soda afgewogen klaar hebt staan en een garde en spatel klaar hebt liggen. De bakingsoda moet trouwens redelijk vers zijn, we hebben het een keer met oude gedaan en dan schuimt het niet goed op en krijg je niet een luchtige structuur.
- Doe de suiker en honing in een pan en laat op laag vuur smelten. Zet het vuur nu op medium-hoog en laat borrelen tot het de kleur van maple syrup heeft. Dit duurt 3 3 minuten. Tip: zet een timer!
- Draai het vuur nu uit. Houd je baking soda, garde en spatel bij de hand want je moet nu snel werken.
- Voeg de baking soda toe aan de suiker en honing en klop er snel door, het mengsel zal flink gaan schuimen.
- Giet dit nu vlug uit op de bakplaat met behulp van de spatel tot een dikke plak. Laat uitharden.
De crunchybars
- Smelt de chocolade, boter en golden syrup in een steelpan op laag vuur.
- Hak de pinda’s in stukjes en verkruimel de honingraat fijn. Meng dit door elkaar.
- Voeg de pinda’s en hongingraat aan de gesmolten chocolade toe en meng door elkaar.
- Giet het in de aluminium bakvorm en laat minimaal 2 2 uur uitharden in de koelkast. Een dag van tevoren maken kan ook.
- Snijd vervolgens de plaat in stukken en geniet :-) .
- Bewaar wat overblijft (gebeurt toch niet) in de koelkast, anders wordt het zacht.