Zomerse salade van watermeloen, feta en koriander
Deze salade is erg lekker door de mix van zoete en pittige ingrediënten. De salade is lekker als voorgerecht of voor erbij, maar met bijvoorbeeld gebakken aardappelen met rozemarijn en citroen ook prima te doen als hoofdgerecht.
Totale tijd:
20 minutes
Ingrediënten voor 2 personen 2 personen
- 2 el 2 el pijnboompitten
- ¾ ¾ zak rucola
- ½ ½ bosje radijs
- ¼ ¼ watermeloen
- 75 gr 75 gr feta
- ½ ½ bosje koriander
- peper
- zout
- olijfolie
Bereiding
- Rooster de pijnboompitjes in een droge koekenpan. Laat even afkoelen.
- Doe driekwart van de zak rucola in een saladekom.
- Snijd de radijsjes in vieren en doe ze in de kom.
- Snijd de watermeloen in stukjes, haal voor zover het kan de pitjes eruit, en doe ze in de kom.
- Verkruimel de feta erboven en strooi de pijnboompitjes over de salade.
- Kruid met koriander.
- Breng op smaak met peper, zout en een scheutje olijfolie.