Gebakken rijst met tofu en ei
Eerlijk is eerlijk: ik ben niet per se een groot fan van tofu. In mijn beleving is het toch vaak een beetje smakeloos goedje. Maar in dit recept maakt de tofu het juist heerlijk romig. Aanrader dus, ook voor de tofu-sceptici onder ons!
Totale tijd:
5 minuten + 20 minutes
Kookmethode:
Bakken
Ingrediënten voor 2 personen 2 personen
Bereiding
- Kook of stoom de basmatirijst gaar.
- Snijd de bosuitjes in dunne ringetjes.
- Verhit een el zonnebloemolie in een wokpan of koekenpan en fruit de bosuitjes 1 1 minuut.
- Voeg de rijst, chilisaus, een scheutje water en zout en peper naar smaak toe. Schep dit nog 2 2 minuten om.
- Draai het vuur laag. Maak een kuil in de rijst. Breek hierin de eieren en roer ze met een rubberen spatel om ze in slierten te laten stollen. Kruimel de tofu erdoor en schep alles goed door elkaar. Breng op smaak met zout en peper.
Tip: serveer de rijst met zoetzure komkommer.