Mediterraanse zeebaars uit de oven
Ondanks dat ons land aan zee ligt, staan Nederlanders niet bekend als grote viseters. Daar komt met dit recept geheid verandering in!
Ondanks dat ons land aan zee ligt, staan Nederlanders niet bekend als grote viseters. Daar komt met dit recept geheid verandering in!
Draadjesvlees is wat mij betreft het ultieme herfstgerecht. Laat het buiten maar waaien en regenen, met een hete pan uit de oven en een goed glas rode wijn erbij merk je daar helemaal niks van.
Als ik hét familie recept moet aanwijzen, is het deze wel. Het handgeschreven recept is ouder dan ik ben, en of mijn moeder of mijn opa hem maakt, dit is altijd zó lekker.
Ik was bijna jarig en toen ik mijn Italiaanse collega Antonio vroeg wat lekker was om te maken, kwam hij met dit recept. De hele familie was lyrisch: “Lekkerste lasagne ooit!” Zelfs de mensen die eigenlijk niet van vegetarisch eten ‘houden’ waren enthousiast, die hadden niet eens door dat er geen vlees in zat.
We kennen natuurlijk allemaal de klassieke lasagne met tomatensaus, maar deze variant met gamba’s en pesto is ook erg lekker!
Lekker in de oven gegaarde en gevulde Forel geserveerd met pasta en een Crème fraiche saus.
Dit recept is ontstaan nadat we heerlijke forel gekocht hadden maar niet wisten wat we er bij zouden maken. Ik dook met mijn zuster de voorraadkast in zo ontstond, met de middelen die we voor handen hadden, de pasta saus. Erg lekker!