Ingrediënten voor 2 personen 2 personen
- 1 1 runderwang (ca. 400 gr 400 gr)
- beef rub (zie verderop)
- rode koolsla (vervang de witte kool in het recept voor koolsla voor een rode kool en klaar ben je)
- tortilla wraps
- aluminiumfolie bakje
Voor de beef rub:
- ½ el ½ el zeezout
- ½ el ½ el versgemalen zwarte peper
- 1 tl 1 tl knoflookpoeder
- 1 tl 1 tl chilivlokken
- 1 tl 1 tl paprikapoeder
- 1 tl 1 tl oregano
Voor de marinade:
- 100 ml 100 ml ketjap
- 50 ml 50 ml sojasaus
- 50 ml 50 ml appelazijn
- 25 ml 25 ml worcestersaus
- sriracha naar smaak
Voor de salsa:
De wangen
- Prepareer de BBQ voor indirect roken op 110 110 °C.
- Snijd het harde, overtollige vet van de runderwangen af en besprenkel met de beefrub. Mag best een beetje grof zijn.
- Leg de wangen op de BBQ en gaar tot een graad of 70.
- Maak de marinade en doe deze in een aluminium bakje, leg hier de wangen in, en dek af met aluminiumfolie.
- Laat verder garen tot 95 95 °C, of tot ze zo zacht zijn dat je ze uit elkaar kan trekken, maar nog wel een beetje bite hebben. Laat nog een half uurtje rusten.
- Reken al met al op een uurtje of 4 4 à 5 5 op de BBQ.
De salsa
- Alles in kleine dobbelstenen snijden (brunoise), mengen en op smaak brengen.
Koolsla
- Maak de koolsla maar dit keer met rode kool.
Serveren
- Snijd of trek de wangen uit elkaar.
- Verwarm de wraps in een droge koekenpan of in de magnetron.
- Serveer de tortilla’s, met hierop de wang, een beetje koolsla en salsa.