Sweet & Smokey Barbecuesaus
Veel lekkerder dan uit de winkel en in een halfuurtje gemaakt. Nadat je het een keer geproefd hebt, haal je het nooit meer in de supermarkt.
Totale tijd:
5 minutes + 30 minutes
Kookmethode:
Koken
Ingrediënten voor 1 liter saus 1 liter saus
- 1 liter 1 liter ketchup (4 4 koppen)
- 120 ml 120 ml appelazijn (½ ½ kop)
- 60 ml 60 ml stroop (½ ½ kop)
- 60 ml 60 ml honing (½ ½ kop)
- 60 ml 60 ml worcestersaus (½ ½ kop)
- 6 el 6 el bruine basterdsuiker
- 3 el 3 el rum
- 2 el 2 el honingmosterd
- 2 el 2 el liquid smoke
- 1 el 1 el chilipoeder
- 2 tl 2 tl knoflookpoeder
- 2 tl 2 tl vers gemalen peper
- 1 tl 1 tl gemalen piment
- ¼ tl ¼ tl gemalen kruidnagel
- zout
Bereiding
- Doe alles, behalve de ketchup, in een pan met dikke bodem en breng tegen de kook aan. Laat dit zo’n 5 5 minuutjes zachtjes pruttelen en roer goed door elkaar totdat alle kruiden opgelost zijn.
- Voeg nu de ketchup toe en breng aan de kook, blijf goed roeren totdat het weer een egale massa is.
- Proef en voeg peper en zout naar smaak toe.
- Zet het vuur nu zacht en laat een half uurtje pruttelen. Roer af en toe.
- Laat de saus nu afkoelen en je kunt hem in potten of een fles doen. Zelf giet ik het gewoon terug in de ketchupfles. Handig!
- Bewaar in de koelkast.