Coppa di Alckmaer
De nieuwste coppa. Deze maakte ik samen met mijn pa, zijn buurman Bas en Marcel. Van tevoren had ik al bedacht dat ik deze keer iets anders wilde doen dan gebruikelijk. Ik wilde iets met bourbon, dus ik trok mijn kruidenkast open en dit is wat ik ervan gemaakt heb.
Mijn naam is hazenpeper
Klassieker: heerlijk gemarineerde hazenpeper (van de bout) in rodewijn.
Warme worst
Ik was samen met mijn vader, broertje Bas en vrouwlief lekkere Appel Calvados Worst aan het maken en we hadden nog wat vlees over. Hiermee wilden we iets nieuws maken… Bas kwam met het idee dat hij iets met kaneel wilde…Dat leek mij een goed idee, dus dook ik de apothekers kast in en zocht wat warme kruiden om er iets lekkers van te maken.
Knoflook moet er zeker in…, ja, daar waren we het allemaal over eens, en dat mag je “best proeven”. Venkel, altijd lekker, kaneel natuurlijk, dat moest wel “doorkomen”. Kruidnagel en piment ook, maar “voorzichtig!” want anders proef je niks anders meer…Beetje voor beetje begon het recept vorm te krijgen.
Toen we uiteindelijk een klein hamburgertje voorproefden waren we het unaniem eens. Dit was een heel erg lekkere worst en er hoefde niks meer aan veranderd te worden. Een zeer geslaagde impro-worst!
Koek- en speculaaskruiden
Koek- en speculaaskruiden zijn zeer goed bruikbaar in verschillende recepten, zoals speculaastaart, ontbijtkoek of voor een feeststol met kerst.
Sweet & Smokey Barbecuesaus
Veel lekkerder dan uit de winkel en in een halfuurtje gemaakt. Nadat je het een keer geproefd hebt, haal je het nooit meer in de supermarkt.
Frikandellen
Wie zegt dat frikandellen fast food is? Zelf maken is misschien niet zo fast, maar wel zo lekker.