Ingrediënten voor 1 kilo frikandellen 1 kilo frikandellen
- 650 gr 650 gr rundergehakt
- 350 gr 350 gr kippengehakt
- 2 2 eieren
- 20 gr 20 gr ketjap manis
- 16 gr 16 gr colorozozout
- 60 gr 60 gr paneermeel
- 1 1 grote ui
- 10 gr 10 gr witte peper
- 2 gr 2 gr komijnpoeder
- 2 gr 2 gr kruidnagelpoeder
- 2 gr 2 gr mosterdpoeder
- 2 gr 2 gr nootmuskaatpoeder
- 4 gr 4 gr cayennepeper
Bereiding
- Draai het vlees door de 4 mm 4 mm plaat van de gehaktmolen.
- Meng het gehakt met de kruiden voor 2 2 min in de blender of keuken machine.
- Laat het deeg 1 1 uur rusten en stop de frikandellen af in de stopbus.
- Kook de frikandellen af in water van 80 80 °C met een flinke schep buisman (gebrand koffie suiker verkrijgbaar in iedere supermarkt).
- Na 6 6 min. uit het hete water halen droogdeppen en meteen terugkoelen in de koelkast.
De frikandellen kunnen nu ingevroren of direct gefrituurd worden.