Brandnetel risotto
Handschoenen aan en op avontuur! Ja, deze brandnetelrisotto is écht lekker en nee, het prikt écht niet als je het eet :-).
Handschoenen aan en op avontuur! Ja, deze brandnetelrisotto is écht lekker en nee, het prikt écht niet als je het eet :-).
Shortribs zijn de spareribs van het rund. Er zit een mooi vetje in en ze zijn perfect om te stoven. Dit recept is in de basis eigenlijk een variatie op de Italiaanse bolognese saus, maar door de smaak van de ribs toch weer totaal anders.
Deze vegetarische hamburgers vragen wat voorbereiding, maar dat betaalt zich dubbel en dwars uit in smaak! Wij vinden 1 burger een beetje weinig voor het avondeten maar 2 wel weer veel. Daarom is dit recept voor 3 burgers met 2 broodjes, de derde burger kun je delen zonder broodje.
Elke winter maakte mijn opa wel erwtensoep, een klassieker waar iedereen met herfst- en winterweer naar uitkeek… Vroeger maakte hij dat altijd met een halve varkenskop, later gewoon met varkenspoten. Omdat ik het mooi vind om alles van het dier te gebruiken heb ik een halve varkenskop genomen, maar je kan ook gewoon een kilo extra varkenspoot erin stoppen.
Draadjesvlees is wat mij betreft het ultieme herfstgerecht. Laat het buiten maar waaien en regenen, met een hete pan uit de oven en een goed glas rode wijn erbij merk je daar helemaal niks van.
Deze risotto heb ik een keer voor een groep vriendinnen gemaakt. Dat viel zo in de smaak dat er zelfs verzoekjes kwamen om het recept op de site te zetten. Bij deze dus! Het verrassende ingrediënt in dit recept is de koffieroom. Naar mijn idee geeft het een kazige smaak. Maar je kunt natuurlijk ook slagroom of kookroom gebruiken als je dat al in huis hebt.
Een heerlijke vega risotto, het romige van de kaas met het frisje van de wijn, super!
Op zondag hadden wij in onze familie ‘de uitschuif’, dan werd de tafel uitgeschoven en kon iedereen bij mijn opa en oma eten.
Elke keer kookte mijn opa iets heerlijks en bijna altijd iets anders. Als er weer eens gevraagd werd naar het recept, werd deze dan ook uit de prullenbak gevist, want ja: “volgende keer maken we weer wat anders…”.
Een van de weinige gerechten die terugkwam, en waar iedereen altijd naar uitkeek, is deze spaghetti.
Als ik hét familie recept moet aanwijzen, is het deze wel. Het handgeschreven recept is ouder dan ik ben, en of mijn moeder of mijn opa hem maakt, dit is altijd zó lekker.
Heerlijke vegetarische risotto die ook bij (kleine) kinderen goed in de smaak valt!
Dit is de rendang van Huub die hij met PitmasterX maakte. Een klassieke curry uit de Indonesische keuken, maar dan met een BBQ twist.
Door het vlees eerst op de BBQ te roken en vervolgens te grillen krijg je een hele mooie diepe smaak in de rendang. Maar als je geen zin hebt om het op de BBQ te doen, kan je het vlees ook bakken in de pan en vervolgens in de oven laten garen.