Brandnetel risotto
Handschoenen aan en op avontuur! Ja, deze brandnetelrisotto is écht lekker en nee, het prikt écht niet als je het eet :-).
Handschoenen aan en op avontuur! Ja, deze brandnetelrisotto is écht lekker en nee, het prikt écht niet als je het eet :-).
Als je dan een recept voor eigengemaakte coppa di Parma hebt, moet je natuurlijk ook wel een recept hebben waarin je die coppa gebruikt. Dat is deze risotto. Als het niet het seizoen is voor asperges, kun je ook sperziebonen of haricots verts gebruiken.
Deze risotto heb ik een keer voor een groep vriendinnen gemaakt. Dat viel zo in de smaak dat er zelfs verzoekjes kwamen om het recept op de site te zetten. Bij deze dus! Het verrassende ingrediënt in dit recept is de koffieroom. Naar mijn idee geeft het een kazige smaak. Maar je kunt natuurlijk ook slagroom of kookroom gebruiken als je dat al in huis hebt.
Een heerlijke vega risotto, het romige van de kaas met het frisje van de wijn, super!
Heerlijke vegetarische risotto die ook bij (kleine) kinderen goed in de smaak valt!
Een van de lekkerste risotto’s hadden ze bij La Locanda in Heiloo, waar ze met een hele parmezaan aan je tafel kwamen en daar je truffelrisotto doorheen schepten. De kaas smolt door de warme risotto en met een grote lepel schepten ze vervolgens de ristto weer op je bord, vergezeld met hele grote krullen warme parmezaan… Helaas bestaat dit restaurant niet meer. Mocht je een hele parmezaan hebben liggen… dan weet je hoe je hem moet serveren ;-).
Een risotto geboren uit de ingrediënten die we toevallig nog hadden liggen, maar dat proef je er niet aan af!