Ingrediënten voor 2 personen 2 personen
- 150 gr 150 gr risottorijst
- 2 2 glazen witte wijn
- 350 ml 350 ml groentebouillon
- 1 1 ui
- 1.5 1.5 stengels bleekselderij
- 50 gr 50 gr parmezaan
- 50 gr 50 gr ricotta
- 50 gr 50 gr gorgonzola
- citroensap van 1 1 citroen
- 1 el 1 el peterselie, fijngehakt
- 1 1 rode peper, fijngehakt
- peper
- zout
Bereiding
- Snijd de bleekselderij in fijne dobbelstenen (fijne brunoise), snipper de ui fijn en fruit deze in ruime olijfolie op laag vuur zo’n 10 10 minuten zonder ze te laten verkleuren.
- Terwijl de ui en bleekselderij opstaan, kun je het pannetje bouillon opzetten.
- Als de ui en bleekselderij lekker gefruit zijn, zet je het vuur op zijn hoogst. Voeg de risotto toe en bak aan tot je het hoort ‘ploppen’. Blus af met de witte wijn en roer goed door.
- Wanneer de wijn bijna opgenomen is, voeg je steeds een soeplepel bouillon toe. Blijf roeren tot de bouillon opgenomen is, voeg weer een lepel bouillon toe en ga zo door tot de risotto al dente is.
- Voeg nu de kazen, peterselie en rode peper op smaak erbij en laat smelten.
- Maak af met peper en zout en eventueel wat citroensap.