Chimichurri
Een klassieke Argentijnse saus, heerlijk voor op een steak. Laat hem een paar uur staan voordat je hem gebruikt zodat alle smaken mooi kunnen mengen.
Een klassieke Argentijnse saus, heerlijk voor op een steak. Laat hem een paar uur staan voordat je hem gebruikt zodat alle smaken mooi kunnen mengen.
Nutella op de pizza met fruit en mascarpone is de ultieme afsluiting van een pizza party!
Vroeger hield ik niet van blauwe kaas, dat kan ik nu niet meer begrijpen. Elke keer als we pizza maken, maken we nu in ieder geval ook deze…
Een heerlijke vega risotto, het romige van de kaas met het frisje van de wijn, super!
Deze burger is geïnspireerd op een burgerrestaurant waar we tijdens de lunch wel eens kwamen, ‘de Mexicaan’. Hoe ze hem daar precies maakten weet ik niet meer, dat is al lang geleden, maar dit is mijn take op De Mexicaan.
De guacamole in combinatie met de frisse, maar sterke en pittige ‘Pico de Gallo’, dé Mexicaanse salsa met de kleuren van de Mexicaanse vlag, geeft een heel mooi geheel. Erg lekker met een ijskoud biertje in de zomer.
Dit simpele bijgerecht is een gevalletje ‘altijd goed’ bij elk Aziatisch gerecht.
Dit is mijn go-to snelle vega pasta. Zo simpel, zo lekker, de kick van het pepertje, de combi van de kaas met de tomaat. Top!
Hamburger! The cornerstone of any nutritious breakfast! Deze heet niet voor niets pittig, een smerig lekkere, sappige kipburger met de kick van rode peper en harissa. Niet te versmaden…
Deze pasta is een van onze lievelingsgerechten. Hij is simpel te maken en erg lekker. De smaak van de coquilles is heel zacht en delicaat. Door de peper krijgt het gerecht nog een ‘punch’.
Siracusa, Sicilië. Het is zondag en verlaten, een beetje teleurgesteld lopen we terug naar de auto. Op een hoek zien we een klein restaurant met terras met uitzicht op de zee. TL-verlichting, plastic tafels, Italiaanse families… dat moet goed zijn…
De ober komt: “Pronto?”, “Sì, le vongóle per favore”, maar hij kijkt me aan of ik Chinees praat.. dus ik wijs het aan: “vongóle”, hij: “Ah! Vóngole! Sì!”.
Even later komt de pasta, simpel, pure smaken, het ziltige van de zee, de knoflook, het pepertje, wijntje erbij, uitzicht op zee… de hele dag was weer goed, en als ik nog niet verliefd was op dit recept was ik het nu wel.
Dit is een van onze go-to groentegerechten bij BBQ. Heel simpel, maar o zo lekker.
Toen we bij de Lindenhoff aan het shoppen waren en een heel gesprek hadden met de slager had hij het over ribvingers, dat dat zo lekker was. De avond ervoor marineren in een oosterse marinade en dan lekker op de bbq was zijn advies. Dit is mijn versie.