Mexicaanse burger
Deze burger is geïnspireerd op een burgerrestaurant waar we tijdens de lunch wel eens kwamen, ‘de Mexicaan’. Hoe ze hem daar precies maakten weet ik niet meer, dat is al lang geleden, maar dit is mijn take op De Mexicaan.
De guacamole in combinatie met de frisse, maar sterke en pittige ‘Pico de Gallo’, dé Mexicaanse salsa met de kleuren van de Mexicaanse vlag, geeft een heel mooi geheel. Erg lekker met een ijskoud biertje in de zomer.
Totale tijd:
10 Minutes + 10 minutes
Kookmethode:
BBQ
Ingrediënten voor 2 burgers 2 burgers
Voor de burgers:
- 400 gr 400 gr riblappen
- 4 gr 4 gr zout
- ½ tl ½ tl paprikapoeder
- ½ tl ½ tl korianderpoeder
- ½ tl ½ tl komijnpoeder
- ½ tl ½ tl zwarte peper
- ¼ tl ¼ tl knoflookpoeder
- 2 2 bruine meergranen bollen
- belegen kaas
- ijsbergsla
Voor de guacamole:
Voor de Pico de Gallo:
- 1 1 grote tomaat, in blokjes
- ½ ½ rode ui, gesnipperd
- ½ ½ rode peper, in ringetjes
- limoensap van ½ ½ limoen
- verse koriander
De burgers
- Verwarm de BBQ tot 250 250 °C (of een grillpan).
- Draai het rundvlees in een vleesmachine op een grove plaat tot gehakt en meng de kruiden erdoorheen.
- Kneed het vleesdeeg tot twee ronde burgers en leg in de koelkast totdat je ze nodig hebt.
De guacamole
- Snijd de avocado door de helft, haal de pit eruit en prak vervolgens het avocadovlees fijn in een kommetje.
- Snipper het teentje knoflook en doe erbij.
- Pers het limoensap erbij en maak op smaak met peper en zout.
De Pico de Gallo
- Snijd de tomaat in blokjes, snipper de ui en snijd de rode peper in ringetjes en de koriander fijn.
- Doe dit samen met het limoensap in een kom.
- Voeg eventueel een snufje zout toe.
De bereiding
- Gril de hamburger aan 1 1 kant tot hij mooi bruin is.
- Draai de burger om en leg de kaas erop. Doe er nu een klein bakje overheen zodat de kaas goed kan smelten. Als je geen bakje hebt, kun je het ook zonder doen.
- Gril de burger nu tot hij mooi medium is.
- Snijd de broodjes doormidden en gril even op de BBQ totdat ze een beetje knapperig zijn.
- Leg een blaadje sla op het broodje, hier bovenop de hamburger, de guacamole en de Pico de Gallo.