Ingrediënten voor 6 personen 6 personen
- ½ ½ procureur (1.5 kg 1.5 kg)
Voor de rub:
- 1 el 1 el AP Rub
- 1 el 1 el gemalen venkelzaad
- 1 el 1 el chilivlokken
- ½ el ½ el paprikapoeder
Voor de saus:
- 1 1 kop witte wijn
- ½ ½ kop rietsuiker
- 2 el 2 el rub
Bereiding
- Verwarm de BBQ op 190 190 °C, zelf doe ik de BBQ dicht met een halve platsetter en daarboven het rooster. Je hebt dan minder hitte en kolen nodig om de BBQ op 190 190 °C indirect te krijgen.
- Smeer de procureur in met een dun laagje olie zodat de rub beter blijft plakken.
- Wrijf de rub in de procureur.
- Leg de procureur indirect op de BBQ van 190 190 °C en voeg wat rookhout toe.
- Breng na anderhalf uur de saus aan de kook, op het gasfornuis.
- Zodra de saus kookt haal je de procureur eraf, en wikkel je hem in aluminiumfolie, samen met de saus.
- Leg terug op de BBQ en laat nog zo’n anderhalf uur doorgaren totdat hij een kern temperatuur heeft bereikt van 96 96 °C.
- Laat even rusten en trek uit elkaar.