Rib Vingers
Toen we bij de Lindenhoff aan het shoppen waren en een heel gesprek hadden met de slager had hij het over ribvingers, dat dat zo lekker was. De avond ervoor marineren in een oosterse marinade en dan lekker op de bbq was zijn advies. Dit is mijn versie.
Totale tijd:
5 - 15 minutes + 1 Hour
Kookmethode:
BBQ
Ingrediënten voor 2 personen 2 personen
- 400 gr 400 gr varkens rib vingers
- sojasaus
- vissaus
- ketjap
- sesamolie
- citroensap
- rode peper
- korianderzaad
- peper
- zout
- evt maizena
Bereiding
- Maak de marinade, en laat een nacht trekken.
- Steek je bbq aan tot ongeveer 150 150 - 200 200 °C.
- Haal de ribs uit de marinade, en houd de marinade apart.
- Leg de ribs indirect ongeveer een uurtje op de bbq.
- Kook de marinade in een pannetje een beetje in en doe er evt wat maizena doorheen om het te binden.
- Smeer wat van de sticky saus op de vingers als ze van de bbq af komen.