Ingrediënten voor 4 personen 4 personen
Voor de komkommersalsa:
- ½ ½ komkommer
- 1 1 teen knoflook
- 1 1 rode peper
- 7 gr 7 gr peterselie (3 3 takjes)
- 1 el 1 el olijfolie
- 1.5 el 1.5 el citroensap
- zout
- zwarte peper
Voor de saus:
Voor de burgers:
- 4 4 tijgerbollen
- 800 gr 800 gr kippendijfilet
- 1 1 rode peper
- 3 3 tenen knoflook
- rasp van 1 1 citroenschil
- 2 tl 2 tl gedroogde oregano
- 8 gr 8 gr zout
- ½ ½ ijsbergsla
- 2 2 tomaten in ringen
- zwarte peper
De komkommersalsa
- Snijd de komkommer in stukjes en de knoflook, rode peper en peterselie fijn.
- Meng met de olijfolie en citroensap en breng op smaak met peper en zout.
- Zet apart en laat de smaken even intrekken.
De saus
- Meng de frietsaus met de harissa.
De burgers
- Draai de kippendijfilets in een vleesmachine tot gehakt door een plaat van 8mm. Of vraag je slager dit te doen.
- Snijd de rode peper en knoflook fijn.
- Voeg de rode peper, knoflook, citroenschil, oregano, het zout en de zwarte peper toe aan het gehakt.
- Kneed en meng tot het plakkerig wordt en draden gaat trekken. Dit betekent namelijk dat de eiwitten ontwikkeld zijn en dat de hamburger goed bij elkaar blijft en niet uit elkaar gaat vallen.
- Maak nu de burgers. Zelf doe ik een bakpapiertje in de deksel van een beschuitblik en duw hier het gehakt in. Je hamburger krijgt hierdoor de perfect ronde vorm.
- Verwarm de BBQ tot 250 250 °C. Bak de burgers nu op de BBQ of in de pan tot 70 70 °C kerntemperatuur. Laat even rusten en bouw de burgers op.