Ingrediënten voor 10 burgers, 5 personen 10 burgers, 5 personen
Voor de burgers:
- 10 10 afbak broodjes
- 1000 gr 1000 gr half om half gehakt
- 15 gr 15 gr zout
- 20 gr 20 gr gerookte paprikapoeder (pimento)
- 4 gr 4 gr versgemalen peper
- 4 gr 4 gr komijnpoeder
- 3 gr 3 gr oregano
- 3 gr 3 gr gefijzelde venkelzaad
- 2 2 teentjes knoflook
Voor de salsa:
Bereiding
- Meng het gehakt met de kruiden een dag van tevoren en laat lekker een nacht marineren.
- Verwarm op het moment dat de BBQ op aan het warmen is de oven voor om de broodjes af te bakken.
- Snijd de ui fijn en de tomaten in kleine blokjes en meng met flink wat olijfolie.
- Voeg de verse en fijngesneden koriander erbij en maak af met wat citroensap, peper en zout.
- Maak de hamburgers, 100 gr 100 gr per stuk, en gril ze op directe wijze boven de kolen (of in de grillpan).