Zoete aardappel frieten met guacamole en feta
Dit is echt een perfect gerecht voor een doordeweekse avond: gezond, kleurrijk, makkelijk te bereiden en toch vol smaak. Zoet, zout, pittig, romig… er komt van alles in terug.
Dit is echt een perfect gerecht voor een doordeweekse avond: gezond, kleurrijk, makkelijk te bereiden en toch vol smaak. Zoet, zout, pittig, romig… er komt van alles in terug.
Deze burger is geïnspireerd op een burgerrestaurant waar we tijdens de lunch wel eens kwamen, ‘de Mexicaan’. Hoe ze hem daar precies maakten weet ik niet meer, dat is al lang geleden, maar dit is mijn take op De Mexicaan.
De guacamole in combinatie met de frisse, maar sterke en pittige ‘Pico de Gallo’, dé Mexicaanse salsa met de kleuren van de Mexicaanse vlag, geeft een heel mooi geheel. Erg lekker met een ijskoud biertje in de zomer.
Chicken Tikka is gegrilde en gemarineerde kip zoals ze dat in India in een tandoor doen. Als je dit ooit gegeten hebt, wil je je kip niet anders meer…
Een andere take op de traditionele shoarma, deze is met kip en avocado, een soort mix tussen Marokkaans en Mexicaans. Ik had een keer zin in shoarma, maar ik wilde eens iets anders proberen te maken, dus in plaats van varken of lam gebruikte ik kip en in plaats van knoflooksaus op basis van mayo een guacamole met yoghurt.
De combinatie van nachos met pulled pork op een grote schaal waar iedereen van kan pakken is gegarandeerd een succes.
Eerlijk gezegd hoop ik meestal verse vellen, dat is minder werk, maar zelf gemaakte zijn wel heel erg lekker!
Rick heeft het altijd over zijn buikspek, dus dat moesten we een keer maken, ik snap waarom hij het er altijd over heeft ;-).
Op het moment van schrijven misschien wel mijn favoriete burger. Verse chorizo burgers met tomaten koriander salsa.
Wie zegt dat frikandellen fast food is? Zelf maken is misschien niet zo fast, maar wel zo lekker.