Mijn alternatieve shoarma
Een andere take op de traditionele shoarma, deze is met kip en avocado, een soort mix tussen Marokkaans en Mexicaans. Ik had een keer zin in shoarma, maar ik wilde eens iets anders proberen te maken, dus in plaats van varken of lam gebruikte ik kip en in plaats van knoflooksaus op basis van mayo een guacamole met yoghurt.
Totale tijd:
10 minutes + 20 minutes
Kookmethode:
Bakken
Ingrediënten voor 2 personen 2 personen
Het vlees:
- 400 gr 400 gr kippendijfilet in blokjes
- ¼ ¼ paprika, in blokjes
- 2 2 tenen knoflook, gesnipperd
- ½ ½ blikje mais
- 1 tl 1 tl komijnpoeder
- 1 tl 1 tl korianderpoeder
- 1 tl 1 tl turmeric
- beetje citroensap
- peper
- zout
Voor de saus:
- 1 1 avocado
- ¼ ¼ rode ui, gesnippert
- 2 2 tenen knoflook geperst
- 1.5 el 1.5 el yoghurt
- ½ el ½ el citroensap
- ½ tl ½ tl sriracha
- peper
- zout
Voor erbij:
- 4 4 pitabroodjes
- 1 1 tomaat in blokjes
Het vlees
- Bak de kippendij half gaar, voeg de paprika toe en laat een beetje zacht worden terwijl de kip verder gaar wordt.
- Voeg nu de knoflook en mais toe en breng op smaak met de kruiden en citroensap.
De knoflooksaus
- Maak ondertussen de alternatieve avocado-knoflooksaus.
- Prak de avocado, snipper de rode ui fijn, meng door elkaar en pers er twee tenen knoflook doorheen.
- Meng er nu een royale scheut yoghurt doorheen tot een mooie consistentie en maak op smaak met citroensap, sriracha, peper en zout.
De broodjes
- Verwarm de oven voor op 220 220 °C.
- Maak de pitabroodjes licht vochtig en bak ze af in 4 4 tot 6 6 minuten. Pas op dat ze niet te hard worden!
- Snijd de broodjes open en vul om en om met de kipshoarma, tomaatblokjes en saus tot het broodje vol is. Of nog beter, meng eerst de shoarma, tomatenblokjes en saus op je bord en schep dit in je broodje, dan heb je elke hap van alles wat!