Hazenrug met gepeperde wildjus
Hazenrug, kort gebakken op de BBQ met heerlijke wildjus.
Totale tijd:
60+ minutes + 3 Hour
Kookmethode:
Stoven
Ingrediënten voor 2 personen 2 personen
- 2 2 hazenrug filets
- 1 1 grote ui
- ½ ½ middelgrote winterpeen
- 100 gr 100 gr knolselderij
- 100 gr 100 gr prei
- 500 ml 500 ml wildfond
- 250 ml 250 ml rode wijn
- 100 ml 100 ml cognac
- 100 ml 100 ml port (ruby)
- fink zwarte peper
- paar klontjes koude roomboter
Voor de jus
- Als je de karkassen van de haas heb, des te beter! Zo niet geen ramp, wordt ook lekker!
- Braad de karkassen in een klontje boter bruin aan.
- Snipper de ui, snijdt de peen en knolselderij in kleine blokjes en de prei in halve ringen.
- Haal het karkas er uit en fruit de groenten op middelhoog vuur in de boter tot ze zacht zijn.
- Voeg nu de fond, wijn, cognac en port toe en kook in tot ongeveer 1/8.
- Maal er flink wat zwarte peperdoorheen en maak eventueel op smaak met zout, maar dat is waarschijnlijk niet nodig, afhankelijk van de fond.
De filets
- Braad de filets op een hete BBQ tot ze mooi medium/rare zijn, laat even rusten en dien op met de peper jus.