Ingrediënten voor 2 personen 2 personen
- 1 1 kopje rijst
- varkensbouillon
- een gesnipperde ui
- courgette in blokjes
- venkel in stukjes
- 8 8 zongedroogde tomaten
- worst, bv verse tomaat met jonge kaas worst in stukjes, of knoflook venkel worst of
- 2 2 teentjes knoflook
- peper en zout
We hadden nog wat huisgemaakte varkensbouillon, verse worst, courget en venkel dus daar kon ik wel iets mee.
Bereiding
- Begin met de mis-en-place zodat je het allemaal mee naar buiten kan nemen en niet terug naar binnen hoeft.
- Maak een vuurtje en verwarm de pan.
- Verhit wat olijfolie in de pan en bak de stukjes worst aan.
- Doe de ui erbij en fruit, voeg vervolgens de rest van de groente en peper en zout toe en fruit dit allemaal.
- Als alles gefruit is de bouillon en rijst toevoegen en rustig laten pruttelen totdat de rijst gaar is.
- Bij mij was de rijst nog niet helemaal gaar toen de bouillon opgenomen was, maar we waren een lekker biertje aan het drinken, dus daar heb ik nog een goede slok van bij gedaan, heerlijk!
- Maak uiteindelijk op smaak met peper en zout.