Mijn naam is hazenpeper
Klassieker: heerlijk gemarineerde hazenpeper (van de bout) in rodewijn.
Totale tijd:
5 minutes + 10 minutes
Kookmethode:
Bakken
Ingrediënten voor 4 personen 4 personen
- 4 4 hazenbouten (2 2 voor- en 2 2 achterpoten)
- 250 gr 250 gr bacon, in dobbelsteentjes
- 100 gr 100 gr boter
- 1 el 1 el bloem
- 1 1 likeurglas cognac
- 1 el 1 el tomatenpuree
- 3 3 sneetjes wit casinobrood
- 12 12 kleine uien
- 400 gr 400 gr champignons
Voor de marinade:
- 1 1 fles rode wijn
- ¼ ¼ glas olijfolie
- ¼ ¼ glas azijn
- 1 1 wortel, in plakjes
- 2 2 sjalotten
- 1 1 ui, in ringen
- 1 1 teentje knoflook
- 1 1 bouquet garni (peterselie, tijm, laurier)
- salie
- dragon
- 6 6 peperkorrels
- 2 2 kruidnagels
Marineren
- Stop alle ingredienten voor de marinade, samen met de bouten in een vacuumzak en laat 24 24 à 48 48 uur marineren.
Bereiding
- Haal de bouten uit de marinade en laat 3 3 uur in een vergiet uitlekken, vang de marinade op.
- Zeef de marinade, en houd de groenten en kruiden apart.
- Bak het spek in klont boter aan, haal uit de pan en bak de bouten aan, haal de bouten eruit en bak de groenten zacht. Allemaal in dezelfde boter.
- Voeg nu het spek en de bouten weer toe. Strooi het bloem eroverheen en roer door.
- Flambeer het geheel nu met een glas cognac.
- Voeg de tomatenpuree toe en de marinade totdat het geheel net onder staat.
- Laat alles 2 2 uur stoven op laag vuur.
Saus
- Haal de haas eruit, houd deze warm, en zeef de saus.
- Zet de saus terug op het vuur en voeg de kleine uitjes toe en laat 15 15 minuten in koken.
- Snijdt vervolgens de champignons schoon en in grove stukken en bak even snel in wat boter, leg de champions op de haas.
- Wanneer de saus genoeg ingedikt is (eventueel wat aanmaken met maizena) over de haas en de champions en op tafel ermee!