Ingrediënten voor 12 vellen 12 vellen
- 500 gr 500 gr zelfrijzend bakmeel
- 3 dl 3 dl water
- 15 gr 15 gr zout
- 75 gr 75 gr gele spliterwten
- 1 el 1 el komijnpoeder
- 2 2 tenen knoflook (fijngehakt)
- 1 1 Madame Jeanette-peper
Bereiding
- Meng het meel, water en zout en kneed tot een mooi soepel deeg.
- Kook de erwten in ongeveer 20 20 à 25 25 minuten tot ze net gaar zijn en laat uitstomen.
- Hak de erwten, komijn, knoflook en Madame Jeanette peper in de keuken machine tot een poeder.
- Maak nu 12 12 balletjes van het deeg en maak in elk balletje een kuiltje.
- Vul het kuiltje met het erwten mengsel en vouw dicht zodat er een nieuwe bal ontstaat.
- Doe wat bloem op je werkblad en rol uit tot een roti vel.
- Bak het vel in een pan met een klein laagje olie tot ze aan beide kanten goud bruin zijn.
De vellen kan je prima invriezen!