Roggebrood
Normaal houd ik niet van roggebrood uit de supermarkt, zompige, kleffe, zure hap… ik kan er niet aan wennen… Deze versie van ons eigen roggebrood en dan ook nog in combinatie met onze erwtensoep en Zeeuws spek is echter hemel op aarde!
Normaal houd ik niet van roggebrood uit de supermarkt, zompige, kleffe, zure hap… ik kan er niet aan wennen… Deze versie van ons eigen roggebrood en dan ook nog in combinatie met onze erwtensoep en Zeeuws spek is echter hemel op aarde!
Elke winter maakte mijn opa wel erwtensoep, een klassieker waar iedereen met herfst- en winterweer naar uitkeek… Vroeger maakte hij dat altijd met een halve varkenskop, later gewoon met varkenspoten. Omdat ik het mooi vind om alles van het dier te gebruiken heb ik een halve varkenskop genomen, maar je kan ook gewoon een kilo extra varkenspoot erin stoppen.
Deze cocktail leerde ik kennen in een bar in de Reguliersdwarsstraat op een vrijdagmiddagborrel. Dat was een hele mooie avond en uiteindelijk ben ik in Amsterdam blijven slapen. Ik was alleen even vergeten dat ik de volgende ochtend nog golfles had en daar dus te laat voor thuis zou komen… Het is een lekker hartige en beetje bittere cocktail, erg gevaarlijk…
Mijn oom Rolph was jarig. Zijn lievelingsgin is alleen in Singapore te krijgen. Dit was mijn poging om iets lekkers te geven wat in de buurt zou komen.
De volgende dag kreeg ik een berichtje dat hij heel erg lekker was en er inderdaad op leek. Na wat proberen was dit zijn favoriete mix.
Voor de zekerheid had ik voor mezelf ook maar een flesje gehaald, deze GT geprobeerd en inderdaad.. Deze staat sindsdien standaard bij ons op de kar.
Broodje biefstuk, een simpele en lekkere manier om je biefstuk te eten, met champignons en in dit geval een bearnaise saus. Maar je kan er natuurlijk op doen wat je wilt, varieer gerust!
Dit is eigenlijk de varkensvariant van een wagyu bavette. Het stond al een tijdje op mijn lijstje om te maken en toen ik het tegenkwam, kon ik het niet laten liggen. De combinatie van het vettige sappige vlees met de oosterse smaken gaan zo goed samen, niet normaal lekker.
Hoewel de wereld behoorlijk op zijn kop werd gezet door het coronavirus, zijn er ook voordelen aan elke dag thuis moeten werken. Je eigen verse zuurdesembrood kunnen bakken is zo’n voordeel. Begin een dag van tevoren wel ’s ochtends, want het kost best wat tijd om te maken.
Er zijn veel verschillende soorten zuurdesem starter, dit is er een op basis van roggemeel en dat heeft mijn voorkeur. Rogge is namelijk iets vergevingsgezinder dan gewone bloem en hierdoor perfect voor een starter aangezien je hem heus wel een keer gaat vergeten te voeden… maar dat doen wij natuurlijk nooooiitt…. ;-).
In Italië hebben ze de ‘Associatie van de échte Napolitaanse pizza’. Iedereen die ’echte’ Napolitaanse pizza wil maken, moet aan een heleboel regels voldoen, waaronder precies het recept voor het deeg navolgen. Dat is dit recept en ook meteen het beste recept. Maak het deeg 24 uur voor je de pizza gaat bakken.
In Italië hebben ze de ‘Associatie van de échte Napolitaanse pizza’. Iedereen die ’echte’ Napolitaanse pizza wilt maken, moet aan een heleboel regels voldoen, waaronder precies het recept voor het deeg navolgen. Dat is dit recept en ook meteen het beste recept. Maak het deeg 24 uur voor je de pizza gaat bakken.
Of het echt uit Italië komt weet ik niet, maar het is wel lekker in ieder geval.