Caipirinha
Een van de deugden van buitenlandse collega’s is het uitwisselen van de eet- en drinkcultuur. De BBQ stond aan, Rodrigo was picanha aan het maken terwijl zijn vrouw met de caipirinha’s bezig was. Need I say more…
Een van de deugden van buitenlandse collega’s is het uitwisselen van de eet- en drinkcultuur. De BBQ stond aan, Rodrigo was picanha aan het maken terwijl zijn vrouw met de caipirinha’s bezig was. Need I say more…
Dit is een snelle versie van de classic tomatensoep. Gewoon voor doordeweeks. Het is in 15 minuutjes klaar en met een geroosterd broodje erbij erg lekker. Kan ook prima vegetarisch, vervang dan de spekjes door bijvoorbeeld zwarte olijven of zongedroogde tomaten.
Een lekker warme soep, waar je een opkomende verkoudheid geheid mee om zeep helpt! Maar ook als je niet verkouden bent is deze erg lekker.
Terwijl de soep opstaat zal het hele huis al gevuld worden met een heerlijke geur waar je alvast van kan genieten. Ideaal comfort food in de winter!
Bloem, gist en zout, water en een beetje olie, meer heb je niet nodig voor een super lekker pizza deeg.
Een risotto geboren uit de ingrediënten die we toevallig nog hadden liggen, maar dat proef je er niet aan af!
Dit is ons heerlijke braadworst recept. Hij is niet teveel gekruid waardoor hij eigenlijk overal wel goed bijpast, zoals bij de bloemkool, maar ook gewoon lekker op de BBQ.
Een cocktail die heel lekker bij Indiaas eten past door de kardemom en munt!
Deze cocktail wordt extra lekker door de gin te infuseren met een beetje kardemom, dit geeft een hele lekkere diepgang die perfect past bij bijvoorbeeld Indiaas eten. Het is echt de moeite waard om het te proberen.
In dit recept infuseren we een hele fles gin, maar je kan dit ook gerust maken met minder gin, het is dan gewoon iets sneller klaar!
Een aantal jaar geleden waren we op vakantie in Puglia en ondanks dat het al september was, hadden we heel warm weer. In het prachtige stadje Trani ontdekte we een koffietentje waar we konden ontbijten met een briochebroodje met yoghurtijs. Geloof me, een beter ontbijt kun je je niet wensen in de hitte! Maar deze briochebroodjes kun je ook prima hartig beleggen of als voorgerechtje besmeren met wat roomboter.
Podere Cerala, Toscane. We krijgen een potje venkelzaad uit eigen tuin mee. Een week later bij een volgende accomodatie maken we dit brood in hun houtoven. De eigenaren zijn lyrics, zulk lekker brood hadden ze nog nooit gegegeten!
Een heerlijk zomerse gin tonic, de Sevilla en Mediterranean tonic maken een mooie zoete combinatie.
Eerlijk gezegd hoop ik meestal verse vellen, dat is minder werk, maar zelf gemaakte zijn wel heel erg lekker!