Oosterse kippensoep
Een lekker warme soep, waar je een opkomende verkoudheid geheid mee om zeep helpt! Maar ook als je niet verkouden bent is deze erg lekker.
Terwijl de soep opstaat zal het hele huis al gevuld worden met een heerlijke geur waar je alvast van kan genieten. Ideaal comfort food in de winter!
Totale tijd:
5 - 15 minutes + 3 Hour
Kookmethode:
Koken
Ingrediënten voor 4 personen 4 personen
Voor de bouillon:
- 1 1 soepkip van 1 kg 1 kg
- 100 gr 100 gr gemberwortel
- 2 2 stengels citroengras
- 50 gr 50 gr knoflook
- 1 1 rode peper
- 2 liter 2 liter water
Voor de soep:
- 4 el 4 el sojasaus
- 1 el 1 el vissaus
- ½ el ½ el zout
- 375 gr 375 gr eiernoedels
Als garnering:
- wat kastanjechampignons
- 1 1 stengel bosui
- 1 1 rode peper
Bereiding
- Verwarm een soeppan en bak op hoog vuur de kip rondom bruin aan. Mocht de kip nog bevroren zijn, spoel hem dan eerst even onder de kraan los van het ijs en dep hem droog.
- Haal de kip uit de pan en gooi de olie weg, anders wordt de soep vettig.
- Snijd de gember, met schil en al, in dunne plakjes. Kneus het citroengras en plet de knoflook ongeschild en hak samen met de rode peper in grove stukken.
- Doe nu 2 liter 2 liter water in de pan en voeg de kip, gember, citroengras, knoflook en de rode peper toe en laat 3 3 uur rustig trekken op heel laag vuur. In een snelkookpan ben je trouwens in 1.5 1.5 uur al klaar. Is ook lekker, de smaak is dan iets intensiever in plaats van iets ronder.
- Haal de kip uit de pan en zeef de bouillon.
- Gooi de bouillon terug in de pan en breng op smaak met de sojasaus, vissaus en zout.
- Voeg nu de eiernoedels toe en kook tot deze gaar zijn.
- Haal ondertussen het vlees van de kip, snijd de champignons in dunne plakjes, de bosui in ringetjes en eventueel de rode peper in ringetjes.
- Zet vervolgens alles op tafel zodat de borden op tafel afgemaakt kunnen worden. Begin met een nestje noedels, gooi hier vervolgens wat champignons, bosui en evt rode peper op. Giet er vervolgens de hete soep op.
Naar smaak kan iedereen nog meer sojasaus toevoegen.
Smullen maar!