Tomaten-cremesoep
Lekkere italiaanse tomaten cremesoep met uiteraard wijn, maar ook wat cognac en franse kruiden.
Totale tijd:
30 minutes + 1 Hour
Kookmethode:
Koken
Ingrediënten voor 4 personen 4 personen
- 1 kg 1 kg tomaat
- 1 1 ui
- 50 gr 50 gr gerookt spek
- ¾ liter ¾ liter vleesbouillon
- 1 1 glas rode wijn
- scheut armagnac of cognac
- scheut balsamico
- 1 1 teen knoflook
- mespuntje suiker
- flnke scheut kookroom
- 1 el 1 el verse tijm
- 1 1 laurierblad
- basilicum
- bleekselderij
- peterselie
Bereiding
- Was de tomaten en snijd ze in stukjes.
- Snipper de ui.
- Snijd het spek in blokjes.
- Bak de spekjes uit in de soeppan.
- Voeg de ui toe en fruit deze.
- Als de ui bijna klaar is de knoflook erbij en even kort mee laten bakken.
- Voeg de tomaten toe en laat een kwartiertje smoren.
- Voeg de tijm, het laurierblad de vleesbouillon, de wijn en cognac toe. Laat ca. 45 45 minuten sudderen.
- Verwijder het laurierblaad en pureer de soep met een staafmixer of draai hem door een groentezeef.
- Breng hem op smaak met peper, zout en balsamico en eventueel suiker.
- Voeg nu de room, basilicum, selderie en peterselie toe.