Rode wijn stoofpot
Waarschuwing: Dit is een gevaarlijk gerecht. Pas dus op dat je niet 2 ovenwanten achter elkaar verbrand of een flesje olie uit je kruidenkast laat vallen waardoor je bord (dat het flesje opving) doormidden breekt….
Totale tijd:
30 minutes + 1 Hour
Kookmethode:
Sudderen
Ingrediënten voor 4 personen 4 personen
- 750 gr 750 gr runderlappen in blokjes
- 125 ml 125 ml rode wijn
- 60 gr 60 gr bruine basterdsuiker
- 3 el 3 el knoflook, fijn gesneden
- 1 1 ui, gesnipperd
- 3 3 repen spek, grof gesneden
- 125 ml 125 ml runderbouillon
- 250 gr 250 gr champignons, in blokjes
- 1 el 1 el tomatenpuree
- 3 3 laurierblaadjes
- 1 el 1 el verse, fijngesneden oregano
- eventueel 1 tl 1 tl maizena
- 1 kg 1 kg krieltjes
Bereiding
- Maak een marinade door de rode wijn, basterdsuiker en knoflook in een pan te verwarmen. Goed roeren. Breng op smaak met zout en peper. Laat het vervolgens afkoelen.
- Als de marinade afgekoeld is, laat dan het vlees zo’n 20-30 minuten hierin marineren. Langer mag altijd.
- Verhit olijfolie in een braadpan en bak kort de uiensnippers en de bacon. Voeg het vlees toe en bak dit zo’n 4 4 minuten op hoog vuur.
- Giet de marinade die je nog over hebt erbij, de bouillon, champignons, tomatenpuree, laurierblaadjes en oregano.
- Laat het geheel met een deksel op de pan zo’n 40 40 minuten sudderen. Als de saus dan nog te dun is, kun je hem dikker maken met maizena.
- Serveer met gekookte of in de oven gebakken krielaardappeltjes.