Tongfilets met langzaam gegaarde groente en paddenstoelen
Gestoomde tongfilets met gebakken groente en aardappeltjes uit de oven.
Totale tijd:
30 minutes + 45 minutes
Kookmethode:
Oven, Stomen, Sudderen
Ingrediënten voor 6 personen 6 personen
- 1 kg 1 kg sliptong
- roseval aardappels
- 1 1 rode ui
- 2 2 flinke wortels
- ½ ½ rettich
- 2 2 bosuitjes
- 200 200 à 300 gr 300 gr champignons
- 150 gr 150 gr oesterzwam
- kappertjes
- 1 1 gerookte paling
- citroensap
- peper en zout
- groentebouillon
- vissaus
- olijfolie
- boter
- komijnzaad
Bereiding
- Snijd de wortels en rettichwortel in julliene reepjes, de bosuitjes in kleine ringen, de paddenstoelen in plakjes.
- Snijd de koppen van de tong en haal het vel er van beide kanten af.
- Fileer de tong, dat levert per tong 4 4 kleine fileetjes op.
- Rol de fileetjes op en plaats ze in een stoompan.
- Leg op elk rolletje een kappertje, besprenkel met een beetje citroensap en wat peper, laat verder staan, komt later.
- Snijd de roseval aardappeltjes in plakjes, doe ze in een braadslee en besprenkel met zout, flinke scheuten olijfolie en niet te weinig komijnzaad.
- Zet in de oven op 200-220 °C.
- De aardappeltjes hebben ongeveer 30-40 minuten nodig, de groenten 20-25 minuten en de vis 5 5 minuten.
- Kook water met een groentebouillontablet en wat zeezout in de stoompan, maar zonder de vis.
- Smelt in de tussentijd in een flinke koekepan een klont boter met een goede scheut olijfolie op hoog vuur.
- Doe de wortel en de rettich erin en zet heel even hard aan, hooguit 1 1 minuut. Doe de rest van de groente en paddenstoelen erbij besprenkel met een beetje vissaus, 1 1 à 2 2 eetlepels, wat peper en zout en laat alles heel zachtjes gaar worden.
- Controleer af en toe de aardappels in de oven. 5 5 Minuten voor de aardappels klaar zijn de vis stomen.
- Snijd nu de gerookte paling in heel kleine blokjes.
- Serveer op ieder bord een flinke schep groente, verdeel de paling en strooi die op de groente.
- Plaats de rolletjes om de groente en de aardappels aan de overkant van de vis.
Eet smakelijk! Als je van vis houdt tenminste…