Gepofte hooi aardappelen
Deze door Joris Bijdendijk geïnspireerde aardappelen zijn echt geweldig! De smaak van het hooi voegt écht iets toe en door de klei blijven de aardappelen mooi vochtig en luchtig. De perfecte gepofte aardappel!
Deze door Joris Bijdendijk geïnspireerde aardappelen zijn echt geweldig! De smaak van het hooi voegt écht iets toe en door de klei blijven de aardappelen mooi vochtig en luchtig. De perfecte gepofte aardappel!
Elke winter maakte mijn opa wel erwtensoep, een klassieker waar iedereen met herfst- en winterweer naar uitkeek… Vroeger maakte hij dat altijd met een halve varkenskop, later gewoon met varkenspoten. Omdat ik het mooi vind om alles van het dier te gebruiken heb ik een halve varkenskop genomen, maar je kan ook gewoon een kilo extra varkenspoot erin stoppen.
Oer-Hollandse bloemkool met bechamelsaus. Vroeger was dit samen met spaghetti bolognese mijn favoriete avondeten, maar nog steeds kan ik hier erg van genieten, zeker met een goede braadworst erbij.
Dit is echt een perfect gerecht voor een doordeweekse avond: gezond, kleurrijk, makkelijk te bereiden en toch vol smaak. Zoet, zout, pittig, romig… er komt van alles in terug.
Als ik moet kiezen tussen zelfgemaakte patat en aardappelen uit de oven wordt het nog moeilijk… maar dit is wel een stuk makkelijker en met de knoflook erin zo schoftig lekker…
Zuurkool vond ik vroeger nooit lekker, maar nu is het één van mijn lievelingsgerechten! Dit recept is meesterlijk. Dit is een leuke afwisseling en iets anders dan je normaal vindt met jeneverbessen, maar natuurlijk erg lekker!
Gestoomde tongfilets met gebakken groente en aardappeltjes uit de oven.
Kook de aardappels, giet af en draai door een draaizeef terug in de pan. Voeg boter en melk toe en roer tot een mooie puree.
Waarschuwing: Dit is een gevaarlijk gerecht. Pas dus op dat je niet 2 ovenwanten achter elkaar verbrand of een flesje olie uit je kruidenkast laat vallen waardoor je bord (dat het flesje opving) doormidden breekt….
Lamskoteletjes in de oven met verschillende chunky groente en tomaten gevuld met mozzarella.