Italiaanse aardappelpuree uit de oven
Kook de aardappels, giet af en draai door een draaizeef terug in de pan. Voeg boter en melk toe en roer tot een mooie puree.
Totale tijd:
20 minutes + 30 minutes
Kookmethode:
Oven
Ingrediënten voor 2 personen 2 personen
- kruimige aardappels, als koopmans blauwe
- boter
- melk
- ham
- ei
- parmezaan
- jonge kaas
- paneermeel
Bereiding
- Smeer een ovenschaal in met boter en bedek vervolgens volledig met een dun laagje paneermeel zodat de aardappel puree niet aan de schaal blijft plakken.
- Vul de ovenschaal nu voor de helft met een laag aardappelpuree.
- Bestrooi de aardappelpuree met parmezaan, jonge kaas, ham (gerookte achterham bv) en doe hierbovenop de eieren.
- Leg hier vervolgens nog een laag aardappelpuree op totdat de schaal vol zit.
- Strooi bovenop nogmaals paneermeel en kaas op en zet in de oven tot goudbruin.
Als je het de dag van tevoren maakt is het de volgende dag nog lekkerder.