Overheerlijke zomerse maaltijdsalade met gerookte kip
Zomers weer, lekker roseetje, maaltijdsalade met gerookte kip en zongedroogde tomaatjes…Alles was al goed, maar nu nog nét even beter.
Totale tijd:
20 minutes
Kookmethode:
Roken
Ingrediënten voor 2 personen 2 personen
Voor de croutons:
- 1 1 pistoletje (of oud brood)
- Italiaanse kruiden
Voor de dressing:
- 3 3 sjalotjes
- 3 3 teentjes knoflook
- 2 tl 2 tl ketjap
- 2 tl 2 tl balsamico
- citroensap
Voor de salade:
- handvol cherrytomaatjes
- 10 10 zongedroogde tomaatjes
- 1 1 zoete appel (Pink Lady bijvoorbeeld)
- 1 1 zak rucola slamelange
- 1 1 zak waterkers
- gerookte of gegrilde kipreepjes
- grana padano of parmezaan
- 1 el 1 el kappertjes
De croutons
- Begin met de croutons. Scheur of snijd het oude brood of het pistoletje in stukjes, giet hier vervolgens wat olijfolie en Italiaanse kruiden overheen. Bak de stukjes in een droge koekenpan tot ze hard/knapperig zijn.
De dressing
- Snijd voor de dressing 3 3 sjalotjes en 3 3 teentjes knoflook fijn, fruit deze in een kleine koekenpan.
- Giet de ketjap en balsamico erbij en maak op smaak met citroensap, peper en zout.
De salade
- Snijd de cherrytomaatjes en zongedroogde tomaatjes door de helft en de appel in stukjes. Je hoeft hem niet te schillen.
- Leg de rucola en waterkers in een schaal, verspreid hierover de cherrytomaatjes, gerookte kipreepjes, zongedroogde tomaten, wat kappertjes en de stukjes appel.
- Verdeel de dressing over de salade.
- Strooi als laatste de verse geraspte grana of parmezaan er overheen en smullen maar.
Tip: Je zou er ook wat pasta, bijvoorbeeld penne, doorheen kunnen doen.