Brandnetel risotto
Handschoenen aan en op avontuur! Ja, deze brandnetelrisotto is écht lekker en nee, het prikt écht niet als je het eet :-).
Handschoenen aan en op avontuur! Ja, deze brandnetelrisotto is écht lekker en nee, het prikt écht niet als je het eet :-).
Als je dan een recept voor eigengemaakte coppa di Parma hebt, moet je natuurlijk ook wel een recept hebben waarin je die coppa gebruikt. Dat is deze risotto. Als het niet het seizoen is voor asperges, kun je ook sperziebonen of haricots verts gebruiken.
Deze risotto heb ik een keer voor een groep vriendinnen gemaakt. Dat viel zo in de smaak dat er zelfs verzoekjes kwamen om het recept op de site te zetten. Bij deze dus! Het verrassende ingrediënt in dit recept is de koffieroom. Naar mijn idee geeft het een kazige smaak. Maar je kunt natuurlijk ook slagroom of kookroom gebruiken als je dat al in huis hebt.
Nutella op de pizza met fruit en mascarpone is de ultieme afsluiting van een pizza party!
Vroeger hield ik niet van blauwe kaas, dat kan ik nu niet meer begrijpen. Elke keer als we pizza maken, maken we nu in ieder geval ook deze…
Een heerlijke vega risotto, het romige van de kaas met het frisje van de wijn, super!
Op zondag hadden wij in onze familie ‘de uitschuif’, dan werd de tafel uitgeschoven en kon iedereen bij mijn opa en oma eten.
Elke keer kookte mijn opa iets heerlijks en bijna altijd iets anders. Als er weer eens gevraagd werd naar het recept, werd deze dan ook uit de prullenbak gevist, want ja: “volgende keer maken we weer wat anders…”.
Een van de weinige gerechten die terugkwam, en waar iedereen altijd naar uitkeek, is deze spaghetti.
Dit is mijn go-to snelle vega pasta. Zo simpel, zo lekker, de kick van het pepertje, de combi van de kaas met de tomaat. Top!
Deze worst heb ik gemaakt voor de familiereünie. Als zelfs ‘vegetariërs’ terugkomen voor nóg een worstje… dan weet je dat hij lekker is.
Lekkere pizza met zongedroogde tomaat, champignons en olijven.
Pizza met rode peper is al zo lekker en dan nog de venkelsalami die goed doorkomt en het kappertje voor de balans. Topper!
Als je je zelfgemaakte coppa wilt laten ‘shinen’ is dit een van de betere manieren, met lekkere parmezaan en top balsamico.