Spaghetti Bolognese
Op zondag hadden wij in onze familie ‘de uitschuif’, dan werd de tafel uitgeschoven en kon iedereen bij mijn opa en oma eten.
Elke keer kookte mijn opa iets heerlijks en bijna altijd iets anders. Als er weer eens gevraagd werd naar het recept, werd deze dan ook uit de prullenbak gevist, want ja: “volgende keer maken we weer wat anders…”.
Een van de weinige gerechten die terugkwam, en waar iedereen altijd naar uitkeek, is deze spaghetti.
Totale tijd:
10 minutes + 3 Hour
Kookmethode:
Stoven
Ingrediënten voor 4 personen 4 personen
- 250 gr 250 gr rundergehakt
- 1 1 ui, gesnipperd
- 2 2 tenen knoflook, in ringen
- 2 2 blikken gepelde tomaten
- 1 1 groot blikje tomatenpuree
- scheut rode wijnazijn
- geraspte parmezaan
- olijfolie
- peper
- zout
Dit is niet de typische Italiaanse ragu op basis van wortel, bleekselderij en ui, maar de variant zoals wij hem in de familie maken. Beiden zijn erg lekker!
Bereiding
- Bak het gehakt in een braadpan met flink wat olijfolie bruin aan.
- Schep het gehakt uit de pan.
- Fruit nu de ui en knoflook aan in de rest van de olie.
- Snijd, wanneer je een blik hele tomaten hebt, met een normaal diner mes in het blik de tomaten in stukjes.
- Voeg het gehakt, de gepelde tomaten en de tomatenpuree toe. Roer goed door elkaar.
- Breng op smaak met rode wijnazijn, peper en zout.
- Laat minimaal 3 3 uur met het deksel erop zachtjes stoven.
- Serveer met al dente gekookte spaghetti en eventueel wat geraspte parmezaanse kaas.