Ingrediënten voor 2 personen 2 personen
- 250 gr 250 gr orecchiette pasta (of een andere korte pasta als je geen orechiette kunt vinden)
- 250 gr 250 gr cherrytomaten
- 1 1 teen knoflook
- 1 1 rode peper
- 250 gr 250 gr coquilles
- 50 gr 50 gr rucola
- sap van 1 1 citroen
- olijfolie
Bereiding
- Breng een grote pan water aan de kook voor de pasta.
- Was de cherrytomaatjes en halveer ze. Knijp de pitjes eruit.
- Snijd de knoflook en de rode peper fijn. Ik houd wel van pittig, dus ik laat de zaadjes in de peper. Maar als je niet zo goed tegen pittig eten kunt, kun je ze er uiteraard eerst uit halen.
- Doe de cherrytomaatjes, knoflook en rode peper samen in een kom. Besprenkel met een eetlepel olijfolie en zout en peper naar smaak. Schep goed om en zet apart.
- Inmiddels kookt het water voor de pasta. Doe een eetlepel zout in het water en kook de orechiette al dente.
- Snijd de coquilles in vieren. Als je nog ongeveer 5 5 minuten kooktijd over hebt van de pasta, verhit je een grote koekenpan of hapjespan met olijfolie. Bak de coquilles. Let op: de kunst is om de coquilles niet te snel om te draaien, want je wilt dat ze een mooi bruin laagje krijgen, maar dat ze ook weer niet te lang te bakken. Ze hoeven niet namelijk helemaal doorbakken te zijn.
- Als de coquilles klaar zijn, voeg je de cherrytomaten toe. Schep dit kort om, het hoeft alleen warm te worden.
- Giet de orechiette af en voeg toe aan de coquilles en tomaten. Haal nu de pan van het vuur.
- Hak de rucola grof en voeg toe. Besprenkel met citroensap en olijfolie en breng op smaak met zout en peper. Nog een keer goed omscheppen en serveren!