Risotto met rucola en koffieroom
Deze risotto heb ik een keer voor een groep vriendinnen gemaakt. Dat viel zo in de smaak dat er zelfs verzoekjes kwamen om het recept op de site te zetten. Bij deze dus! Het verrassende ingrediënt in dit recept is de koffieroom. Naar mijn idee geeft het een kazige smaak. Maar je kunt natuurlijk ook slagroom of kookroom gebruiken als je dat al in huis hebt.
Totale tijd:
10 minutes + 20 minutes
Kookmethode:
Koken
Ingrediënten voor 4 personen 4 personen
- 1.5 liter 1.5 liter groentebouillon (zelf maken is natuurlijk het allerlekkerst maar het mag ook gewoon van blokjes)
- 40 gr 40 gr boter
- 1 1 ui
- 400 gr 400 gr risottorijst
- een glas witte wijn
- parmezaan
- 175 ml 175 ml koffieroom
- een zak rucola
- zout
- peper
Bereiding
- Breng de bouillon aan de kook.
- Snipper de ui zo fijn mogelijk. Smelt de boter en glaceer de ui op laag vuur 5 5 à 10 10 minuten. Hij mag niet bruin worden!
- Voeg de risottorijst toe en bak hem kort aan tot hij begint te ‘poppen’.
- Giet het glas witte wijn erbij en breng aan de kook. Roer goed om tot de rijst alle wijn heeft opgenomen.
- Doe een soeplepel bouillon erbij en blijf roeren tot de rijst het vocht heeft opgenomen. Zorg wel dat het de bouillon licht bubbelt, de rijst moet immers gekookt worden. Ga zo door tot de risotto beetgaar is.
- Als de risotto bijna gaar is, rasp de parmezaanse kaas naar smaak erover en voeg de koffieroom toe. Voeg zout en peper naar smaak toe, pas wel op met het zout, in de groentebouillon zit immers ook al zout.
- Draai het vuur uit en laat even staan. Voeg drie à vier handjes rucola toe en dien op.