Pizza diablo
Pizza met rode peper is al zo lekker en dan nog de venkelsalami die goed doorkomt en het kappertje voor de balans. Topper!
Totale tijd:
3 minutes + 5 minutes
Kookmethode:
Bakken
Ingrediënten voor 4 personen 4 personen
- 1 1 pizza bol
- 2 el 2 el pizza tomatensaus
- ½ ½ bol mozzarella, in blokjes
- ¼ ¼ rode peper, in ringetjes
- Coppa di Parma finocchio of venkelsalami
- 1 el 1 el kappertjes
- klein beetje parmezaan
- peper
- zout
Bereiding
- Verwarm de oven op de maximale stand met een pizzasteen erin.
- Rol, of beter nog, stretch het deeg uit tot een ronde pizza.
- Schep twee eetlepels tomatensaus in het midden van de pizza en verdeel het door met de achterkant van een lepel cirkels op de pizza te maken.
- Maal er een beetje verse peper op en schaaf er een klein beetje parmezaan op, voor de kick en umami.
- Verdeel de mozzarella over de pizza.
- Verdeel de salami of coppa di parma, rode peper en kappertjes over de pizza.
- Zet de gril van de oven aan en bak de pizza zo dicht mogelijk onder de gril op de heetste stand in de oven in ongeveer 5 5 minuten gaar, of 1½ minuut in een gloeiendhete houtoven van 400 400 °C.