Ingrediënten voor 4 personen 4 personen
- 1 1 pizzabol
- 2 el 2 el pizza tomatensaus, met kop
- ½ ½ bol mozzarella, in blokjes
- ¼ ¼ rode peper, in ringetjes
- blauwe kaas, roquefort
- klein handje rucola
- klein beetje parmezaan
- peper
- zout
Zorg ervoor dat je goede kwaliteit blauwe kaas hebt. Onze favoriet is de roquefort van de Sligro, die is zo verdomd goed lekker. Als je daar niet kan komen hebben ze bij de goede kaasboer natuurlijk ook!
Bereiding
- Rol of beter nog, stretch het deeg uit tot een ronde pizza.
- Schep twee eetlepels tomatensaus in het midden van de pizza en verdeel het door met de achterkant van een lepel cirkels op de pizza te maken.
- Maal er een beetje verse peper op en schaaf er een klein beetje parmezaan op, voor de kick en umami.
- Verdeel de mozzarella over de pizza.
- Snijd de roquefort in stukjes en verdeel over de pizza.
- Garneer met de rode peper naar smaak.
- Bak in de oven.
- Strooi de rucola over de pizza.