Ingrediënten voor 4 personen 4 personen
- 1 kg 1 kg kippenbouten (of 800 gr 800 gr kippendijfilet)
- 1 dl 1 dl zonnebloemolie
- 1 1 ui
- 4 4 tenen knoflook
- 40 gr 40 gr hindoestaanse masala (toko, geel/rode verpakking)
- 1 tl 1 tl komijnzaad
- 2 2 tomaten
- 3 dl 3 dl bouillon van de geel/rode maggi bouillonblokjes
- 2 2 Madame Jeanette-pepers
- 4 4 vastkokende aardappelen
- 400 gr 400 gr kousenband
- 4 4 eieren
- zwarte peper
- 4 4 rotivellen
Rotivellen zijn een soort pannenkoekjes gemaakt van bakmeel en spliterwten. Dit wordt gegeten met een curry, in dit geval is het met kip, maar kan ook goed met lam of vegetarisch.
Meestal maak ik meer dan ik nodig heb en vries ik de rest in, de vellen kan je ook prima invriezen. Het is makkelijk op te warmen in de magnetron of sousvide als je het gevacumeerd ingevroren hebt.
Bereiding
- Bak de kip in de zonnebloemolie bruin aan en haal eruit.
- Schep twee derde van de olie uit de pan.
- Bak in het restant en op hoog vuur de gesnipperde ui, knoflook, masala en komijnzaad aan.
- Voeg de tomaten in blokjes gesneden toe, laat even meepruttelen.
- Blus af met de bouillon en schraap de bodem schoon.
- Voeg de kip weer toe.
- Doe de Madame Jeanettes in een theefilter of thee-ei en voeg toe. Op zo’n manier kunnen ze wel hun smaak afgeven, maar kun je ze er later nog uithalen.
- Snijd de aardappel in blokjes en voeg toe.
- Laat het geheel nu zo’n 45 45 minuten zachtjes pruttelen.
- Proef vervolgens of je het heet genoeg vindt. Zelf snijd ik altijd 1 1 Madame Jeanette in stukjes en voeg ik die weer toe.
- Snijd de kousenband in stukjes van 3 3 à 4 cm 4 cm en kook kort, ze mogen nog wel een beetje bite hebben.
- Kook de eieren halfzacht in 5½ minuut.
- Verwarm de rotivellen in de magnetron of in een droge koekenpan tot ze lekker warm zijn.
- Leg een rotivel op je bord en schep hier de curry, kousenband en eieren op. Dit mag je met je handen eten.
Tip: in Alkmaar kun je bij de toko in de Mare op vrijdag en zaterdag verse rotivellen halen van Kries. Die zijn super lekker! Op andere dagen kun je ze daar ook halen, maar dan uit de diepvries.