Lamskoteletjes met gevulde tomaat
Lamskoteletjes in de oven met verschillende chunky groente en tomaten gevuld met mozzarella.
Totale tijd:
15 - 30 minutes + 30 minutes
Kookmethode:
Oven
Ingrediënten voor 4 personen 4 personen
- 8 8 lamskoteletjes
- 8 8 vleestomaten
- 4 4 tenen knoflook
- 4 4 rode uien
- 2 2 rode Paprika
- 2 2 wortel
- 2 2 zakjes mozzarella
- 1 1 pak champignons
- verse rozemarijn
- aardappelen, met schil
- olijfolie
Voorbereiding
- Lamskoteletjes marineren in olijfolie, knoflook, verse rozemarijn en peper- en zout.
- Eigenlijk moet je het een nacht laten staan voor het mooie. Halverwege wel even omdraaien.
Bereiding
- Oven voorverwarmen op 200 200 °C.
- Zet een pan met water op met in stukjes gesneden aardappel en kook ze 5 5 minuutjes.
- Snij de bovenkant van de tomaten eraf (een plakje van een halve centimeter dik ongeveer).
- Hol vervolgens de tomaat een beetje uit en vul het gat met mozzarella.
- Snijd de paprika in reepjes en vervolgens in 2en.
- De uien kan je in kwarten en/of in ringen doen.
- De champignons eerst even bakken in een pan met wat citroensap.
- Leg de aardappelen in een grote ovenschaal en strooi hier een klein beetje kruiden overheen, denk aan tijm, rozemarijn, dille, of iets anders als kerrie. Het is ook leuk om bepaalde delen met het ene, en andere delen met het andere te bestrooien.
- Leg vervolgens de groenten en de tomaten in de ovenschaal.
- Bak de lamskoteletjes kort aan beide kanten bruin en leg ze in de ovenschaal, sprenkel, of spuit, er nog een klein beetje olijfolie overheen en leg er nog een klein beetje verse roosmarijn op.
- Na zo’n 15-20 minuten in de oven is het klaar.
Tip: Bij dit gerecht is het leuk om ook andere groentes en kruiden te gebruiken zodat het elke keer weer anders is.