Snelle tomatensoep
Dit is een snelle versie van de classic tomatensoep. Gewoon voor doordeweeks. Het is in 15 minuutjes klaar en met een geroosterd broodje erbij erg lekker. Kan ook prima vegetarisch, vervang dan de spekjes door bijvoorbeeld zwarte olijven of zongedroogde tomaten.
Totale tijd:
0 - 5 minutes + 10 minutes
Kookmethode:
Koken
Ingrediënten voor 2 personen 2 personen
Bereiding
- Snijd de wortel in dunne plakjes, snipper de ui en de knoflook en fruit in olijfolie op laag vuur zo’n 5 5 minuten tot het lekker aangefruit en zacht is.
- Voeg nu de passata toe en voeg direct eenzelfde hoeveelheid aan water toe. De makkelijkste manier is gewoon de passata fles vullen met water.
- Doe de spekjes in een bouillon-ei en hang deze in de soep zodat ze hun smaak af kunnen geven en het één geheel wordt. Je kunt de spekjes eventueel van tevoren bakken, dan eruit halen en vervolgens in het overgebleven vet de ui en knoflook fruiten. Maar als ik de soep snel wil maken, neem ik die moeite meestal niet. Ik vind zachte spekjes sowieso ook erg lekker.
- Laat de soep 5 5 tot 10 10 minuten heel zachtjes pruttelen.
- Haal nu de spekjes eruit en pureer de soep, voeg de spekjes weer toe en serveer.
Variatietips
- Doe er een beetje crème fraîche op als je serveert.
- Bieslook of lente ui als garnituur is ook lekker.
- Vervang de wortel door ⅓ ⅓ knol verse venkel.
- Voeg een verse rode peper toe voor wat pit.