Ingrediënten voor 4 personen 4 personen
- 500 gr 500 gr tagliatelle
- 3 3 citroenen
- 50 gr 50 gr boter
- ½ dl ½ dl koffieroom
- parmezaan
Bereiding
- Kook de pasta volgens de gebruiksaanwijzing.
- Was de citroenen grondig. Rasp de schil van 2 2 citroenen. Schil de laatste citroen, verwijder elk spoort van de witte onderschil en snijd in heel dunne reepjes.
- Verhit de boter in een steelpannetje tot het begint te schuimen. Voeg de citroenrasp toe en laat een paar minuten pruttelen, roer af en toe. Let op dat de boter ondertussen niet aanbrandt! Voeg de room toe en wat zout, zorg dat het mengsel niet gaat koken.
- Giet de pasta af en doe terug in de pan. Giet de citroensaus eroverheen en bestrooi met de parmezaan en de citroenreepjes.
Lekker met een salade van spinazie, rode ui, zongedroogde tomaten, geroosterde pijnboompitten en kaas.
Uit: De Zilveren Lepel Pasta, p.206.